Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utazás a "dimenziók" között

2017.07.05

Balint blogbejegyzése 2017-07-05 - 17:44

(http://www.antalffy-tibor.hu/?p=21891#comment-190889)

“Saját példát is hozhatok a különböző dimenziók – én már csak így nevezem a jelenséget- létezéséről.
Nyomasztó és elgondolkoztató ügy, ergo soha fel nem emlitettem volna, ha dajtás nem emliti a többféle esetleges dimenziót, illetve a fiam nem célozgat rá, majd a nagyobbik lányom nem tesz rá egy lapáttal.
Róla a legrövidebben: a pszichológia doktora, gyermekpszichológus, több, mint 12 éves gyakorlattal a közegészségügyi intézetben. Parapszichológiát mindig is valahogy kétkedve figyelő, nagyonis józan csajról van szó, de ime egy esete, ami még őt is gondolkodásra késztette.A dolgokat úgy mesélte, ahogy az érintett családban a nagypapa adta elő:
…” egyik kis lányunokám, a most 5 éves Libby, már egészen apró korában, alighogy nekeikezdett volt beszélni, valami 2 éves apróságként gyakran, naponta akár többször is bejelenti, hogy neki van egy kis barátnője, kit ő Shahar-nak, -magyarul Hajnalkának -nevezett.
Az elején semmi fontosságot nem tulajdonitottunk a dolognak, de minekutána telik-múlik az idő és Shahar továbbra is napi szinten elő-előbukkan a kislánynál, persze, hogy felfigyelünk a jelenségre.
Főleg, mivel sem az óviban, sem a házban, ahol laknak, azaz a gyerek társadalmi látókörében NINCS ilyen nevű kislány.
A dolog mindaddig nem lépte át a normalitás, az elfogadhatóság határait, míg Libby valami 4 és fél éves korában az óvónők nem szóltak egy jelenségről, ami pedig már a lányomat-a kislány mamáját-is nyugtalanitotta,mert otthon is csinálta a gyerek, csak a lányom nem igazán tudta, hogy mihez kezdjen vele, éspedig az, hogy a kislány kezd úgy beszélni képzeletbeli barátnőjéről, mintha az jelen volna.
Teszem azt, az óviban ebédkor Libby közli, hogy nem szereti a tarhonyát, ezt vagy amazt, mert Hajnika SEM SZERETI, vagy Hajnika fázik, vagy Hajnika szomjas és málnaszörpöt kér-Libby azelött SOHA édes italt nem, csakis vizet ivott, apró kora óta elvből nem adtak neki semmiféle édes üditőt, és most tessék.!
A jómúltkoriban , néhány hónapja, Libby egy szülinapi parti után, ahol a mamája is jelen volt, kijelenti, hogy Hajnalka remekül érezte magát, mire fel a lányomnál betelik a pohár, és rémülten mered a kislányra: „ Libby drága, nem volt senki Hajnika a partin, nincs is ilyen nevű barátnőd”, de erre a gyerek elneveti magát, és saját homlokát megkopogtatva kijelenti, hogy „ Hajnalka itt van, nem kint, hát persze hogy nem láttad”.
Szegény lányom örjöngve ragadja fel a mobilt, és felhiv minket, hogy akkor mit is csináljunk… Hát akkor itt vagyunk”….

Eddig nagyjából a nagypapa elöadása a lányom rendelőjében üldögélve.
A továbbiakban a lányom:
Megjön a lányom a családhoz, mert hajlott a parapszichológus kollégák tanácsára, miszerint ajánlatos egyes dolgokat a páciens otthonában lefolytatni, de nem egyedül, három másik gyermekpszichólogus társaságában, ketten közülük az izraeli parapszichológiai társaság tagjai, kiket a lányom amugy ráérzésből meghivott, és munkához látnak.
A kislány az idegenekkel persze szégyenlöske és visszahuzódó, de érdekes, a lányom kérdéseire szívesen és aprólékosan válaszol:
Hajnalka 3 és fél éves -Libby akkor már elmúlt 4 és fél.Az egyik kolléga valamit sug a lányom fülébe, mire ő megkérdi Libbykét: Hajnika mindig 3 és fél éves volt?
Válasz-igen.
Honnan tudtad, hogy Hajnika 3 és fél éves? Válasz-ő mondta.
Te akkor mennyi idős voltál? Válasz-majdnem 3.
Honnan tudtad, hogy te majdnem 3 vagy? Válasz- a mamám mondta többször, hogy én mindjárt 3 leszek.
Most mennyi vagy? Válasz-majdnem 5.
Mennyi idős most Hajnika? Válasz-de hát mondtam már-3 és fél!!
De hát Libbike, ha te most mindjárt 5 éves leszel, hogy lehet hogy a Hajnika még mindig 3 és fél maradt?
Válasz- Hajnikánál NEM TELIK AZ IDŐ!!!!!!!! Ő mindig 3 és fél MARAD!!!!!!
Honnan tudod? Válasz-Ő mondta!!!!!
Mikor jött hozzád elöször Hajnika? Válasz-mindig itt volt.
Hajnalka szőke és kékszemű-Libby barnahajú és zőld a szeme
Hajnalka Kfar-Saba nevú városkában lakik – Libby egy kis faluban, nem messze ugyan Hajnikától, de Libby SOHA életében nem hallott Kfar-Saba-ról, ami mellesleg, egy igazán jelentéktelen kis mezőváros. A családnak, mint kiderült, nincs ott senkije és semmije , ergo sehol és senkitól a kislány ezt a városnevet NEM hallhatta.
Itt kissé megállni látszott a tudomány, mert, ahogy előre sejteni lehetett, Libby nem tudta Hajnika pontos cimét , de a lányom és társai tudták mit kell tenni azon esetben, ha teóriájuk, illetve elsüdleges gyanakvásuk beigazolódik.
Nos, Libby 2012 Július 22-én született, 21 óra 35 perckor, a kórházi bejegyzés szerint.
A lányom, hivatalos tisztségénél fogva, betekinthet a belügy digitális lakosságnyilvántartó adattárába, és tette ezt, majd, mint utólag meséli, közben égnek meredt a haja a tarkóján, előre félve attól, hogy rátalál amire keres.Ő, mint mondtam volt, az anyjához hasonló, tulságosan realista az ilyesmikhez, nincs közel a támához, nem is szereti.
ÉS RÁTALÁLT!!!!!!!!!!!!!

XXX. Hajnalka
Szúletés dátuma :2009 Január 3. 01 óra 10 perc
Elhalálozás dátuma: 2012. Július 22. 21 óra 30 perc.11 mp. ( A baleset pontos időpontja az esetet rögzitő közuti kamerák szerint)
Halál oka: Közuti baleset.
Lakcim: XX u. XX .szám Kfar-Saba.
A továbbiak? Nem akarjátok tudni!!”

Aki nem hiszi – járjon utánna! :)

P.S.: Mondjuk ez az utánjárás időközben elég nehézkessé vált, mert Tibor bá megelégelte a téma forszírozását - és törölte blogjából ezeket a bejegyzéseket...