Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MI MENNYI???

2020.03.24

Az ismert régi viccben a kapitány leszól a gépházba:
-Mennyi?
-Harminc! -kiáltja a gépész.
-Mi harminc? - kérdez vissza a kapitány.
-Mi mennyi? -kérdez vissza a gépész.

Nos Magyarországon a statisztikai hivatalok adatai szerint évente több mint 130.000-en halnak meg jelenleg :( különböző okokból, ez az un. "természetes halandóság":

magyar-halalozas-ebreszto-1.jpg

“A múlt század kezdetén még évente több mint 177 ezren haltak meg, aztán fokozatos csökkenés következett,  az ’50-es, ’60-as évekig, amikor 100 ezer alatt is volt az éves halálozási szám. Aztán 1993-ig többnyire emelkedett, utána megint inkább a csökkenés volt a jellemző, de az utóbbi években ismét mutatkozott némi emelkedés, és 2018-ban ismét 131 ezer fölé nőtt a halálozások száma.”
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/11/01/halal-halalozas-statisztika/

magyar-halalozas.jpg
(https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Causes_of_death_statistics/hu

Mint az adatokból látható, csak maga a légcső-, hörgő- és tüdőrák, valamint krónikus alsó légúti megbetegedés együtt – mint halálok – eléri az ÖSSZES többi halálozást! Persze a férfiak mindenhol vezetnek (no egyenlőre egyedüli kivétel a mellrák). Nem véletlenül a légszennyezés és a dohányzás itt a hunyó??

Lehetséges hogy az idősek meg a fiatalabbak tüdejének állapota közti különbség a magyarázat az erősen eltérő mortalitásra?? Amit lényegében az élettartam során “begyűjtött” (kumulált) nano-por mennyisége magyaráz? Nyilván a csecsemők “tiszta lappal” indulnak, de azután igen nem mindegy hogy hol és főleg mit szívnak az évek-évtizedek alatt! Az öregek többsége már jól megszívta… (tele a porzsák) A vírus csak utolsót lök rajtuk.

“A levegőszennyezés sokkal súlyosabb annál, mint amit a hivatalos adatok mutatnak – erről számolt be a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace képviselője az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésén még tavaly októberben. A civil szervezet most újabb bejegyzéssel jelentkezett a témában, miután Budapesten végzett legutóbbi mérések eredményei "komoly sajtóvisszhangot váltottak ki".

Mint közleményükben írják, bár a hivatalos adatok szerint is egyes káros anyagok koncentrációja a levegőben rendszeresen meghaladja az egészségügyi határértékeket, a Levegő Munkacsoport mérései a hivatalos szervek által figyelmen kívül hagyott problémára vetnek fényt: ez az úgynevezett ultrafinomrészecske-szennyezés.”
https://www.levego.hu/hirek/legszennyezes-civilek-megdobbento-meresi-eredmenyei/

Most mindezek tükrében, igen érdekes Kásler Úr utasítása, hogy "Ha az elhunyt kórtörténetében olyan kritikus betegség, krónikus betegség vagy állapot szerepel, amely önmagában is halálhoz vezethetett volna, akkor a halottvizsgálati bizonyítvány 25. I. pontjában az ismert krónikus betegségeket és azok akut szövődményeit kell feltüntetni. A koronavírus fertőzés tényét a 25. II. rubrikában kell feltüntetni, amely a "Kísérő betegségek vagy állapotok, amelyek az alapbetegségtől függetlenek, de hozzájárulhatnak a halálhoz" címet viselik. "

https://index.hu/tech/hoax/2020/03/23/koronavirus_jarvany_kasler_miklos_halaloki_statisztika_halottvizsgalati_bizonyitvany_statisztika_emmi/

Szóval nincs itt semmi látnivaló kérem, menjen mindenki a dolgára és tessék rábízni mindent a statisztikusokra. Ők értenek hozzá, hogy elsikkadjon a lényeg... 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(G. Nagy László, 2020.03.25 10:45)

Igen, ezek is lényeges szempontok. Most persze mondhatjuk: tisztul a levegő a városok felett...

Re: ...

(VaszilUr, 2020.03.26 17:24)

Máris elindult valami pozitív folyamat... :)