Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉDEN PARTJÁN - ÉDEN PÁRTJÁN

2012.10.27

Az Örökkévaló az Édenből való kiűzetéskor
az asszonyhoz így szólott:
„Megsokasítom terhességed fájdalmát,
fájdalommal fogsz szülni gyermeket,
vágyakozni fogsz férjed után és ő uralkodik rajtad.”

(Gen 3,16)
 
(Az Éden valóságos hely volt, amit szerencsére megőrzött az emberi emlékezet, de a kövek is lassan beszélni fognak...)
 
Éden után lett tehát férfiuralom a világon! Ráadásként a többi büntetés mellé... A nőket még egyenjogúaknak tekintő ókori társadalmak, mint pl. Sumer, Szkítia, Etruria eltűnése (élősködők általi elpusztítása) óta lett embertelen a világunk. Azóta kandúrok harca az egész történelem – függetlenül attól, hogy célként, eszközként és/vagy indokként nők is szerepelnek-e az előadásban (mint Trójánál)! A kakaskodó férfinem lassan szétrúgja az egész “kocsmát”. Ez van most. 
 
Hogyan is volt még a kiűzetés előtt?!
 
És teremtette Isten az embert az ő képére. Isten képére teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. (Gen 1,27)
 
Nem férfi vagy nő az ember, hanem és!! A fizikai világban vagy nő valaki, vagy férfi, az ember azonban egy fogalom a fejekben! A teremtésmítosz egy fogalma (a sok közűl), magában foglalja az utód létrehozásának képességét. Vagyis a férfi és a nő együtt képes emberré(C) válni – ha képesek erre a “műveletre” (A+B=C). Mégcsak nem is fiúnak(a) és lánynak(b) lettünk teremtve (a mellékelt “itiner” szerint), az nyilván csak szükséges, de nem elégséges átmeneti állapot az emberré válás folyamatában. A szinglik világa – ha belátjuk, ha nem - kihalóban lévő életforma (a biológia mai állása szerint).
 
AZ EMBERI TÁRSADALOM MEGTEREMTÉSE CÉLJÁBÓL olyan választási rendszert kell bevezetni, ahol képviselő csak Ember lehet, vagyis legalább 25 éve már házasságban élő házaspárok közösen kaphatnak egyetlen gombot a világ összes parlamentjében!
 
 
ÉN ÉDEN PÁRTJÁN VAGYOK – KI TART VELEM?!?

 
P.S.: Nem illúzió ez! Tudjuk, hogy a kiűzetés óta kerubok őrzik Éden keleti kapuját: “kiűzte az embert, és az Éden kertjének keleti oldalára állította a kerubokat és a mindenféle forduló lángpallost, hogy elállják az élet fájának útját.” (Gen 3,24)

A többi kapu azonban lehet, hogy nyitva van!?! Egy próbát mindenképpen megér!
 
Nagyon bölcs és megnyugtató, hogy gyilkosok nem juthatnak be soha! Édentől keletre ugyanis Káin nemzetsége tanyázik, amióta világ a világ. (Gen 4,16) Előlük jó is ha elállják az élet fájának útját… (igen jó)
 
O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

A pártprogram első pontja, egy régi szokás felelevenítése:
4000 évvel ezelőtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar "mézeshetek" illetve az angol "honeymoon" (mivel a babiloniak holdhónapot használtak) kifejezés.
Forrás: http://www.mommo.hu/szoveg/547244

Mert az ember kétnemű…